Брза диета со лимон и мед

Со оваа диета ќе ги намалите калориите за само 3 дена. Во краток период овозможува до минимум да се намали калорискиот внес за едно деноноќие и да се приспособи организмот да премине во режим на искористување на трошење на складираните резерви.lemon_honey-613x325

Диетата со лимони и мед се сведува на диета без никаква храна. Она што можете да го конзумирате во текот на овие денови освен лимоните и медот, е вода и зелен чај без шеќер.

Мешавината се спрема во 3 литри вода со свеж сок од 15 лимони и 50 грама мед. Тоа е единственото што е дозволено за време на диетата. Енергетската вредност на овој раствор е минимално, а слабеењето започнува веднаш и се одвива брзо.

Простите шеќери кои ги содржи медот ќе му помогнат на телото да ги извршува основните функции, а киселоста од лимонот овозможува да се потисне апетитот. Во вакви околности телото се поттикнува да ги троши складираните масни наслаги.

Comments are closed.