Клубовите од Втора лига – Исток сепак ќе ја платат котизацијата кон ФФМ

Клубовите кои се натпреваруваат во Втората лига – Исток преку допис до ФФМ, информирале дека ќе ја почитуваат одлуката на Управниот одбор на федерацијата, и ќе ја платат, односно регулират котизацијата за учество во новата сезона 2019/20.

АРХИВА

АРХИВА

Истите претходно бараа укинување на котизацијата откако прволигашите добија финансиско олеснување поради продажвбата на ТВ-правата. Клубовите се обврзуваат да ја регулираат обврската најдоцна до понеделник, 5 август.

 

Comments are closed.