Знаете ли за што сè може да ви послужи пластично шише?

Пластичното шише како разноврсен алат во домот? Со малку креативност и со помош на ножици, можете да го искористите максимално…shishe

Еве пет начини како да искористите пластично шише:

Инка

Врвот на пластичното шише многу лесно може да го претворите во едноставна инка. Исечете го шишето на половина и задржете ја горната. Само одртете го капечето и имате совршена инка.

Топка

Ако ви е потребна топка искористете го пластичното шише на средина под агол од 45 степени, а со таков отвор таа станува совршена топка.

Чинија за саксија

Исечете го долниот дел од шишето така што може да го собере под саксијата за цвеќе и наполнете го со вода. На тој начин билката преку корењата ќе ја упие водата.

Оптимизатор за вода за казанче

Доколку сакате да заштедите вода, наполнете го пластичното шише кое може да го собере во вашето казанче и ставете го натре. Така наполнето ќе овозможи казанчето да се полни помалку и ќе го намалите трошењето на вода за плакнење на ВЦ школката.

Тегови за вежбање

Наполнете ги шишињата со вода и така можат да ви послужат како тегови за вежбање.

Comments are closed.