Како да знаете дека миленикот е во болки

Лечењето болки кај вашиот миленик може да биде тешко затоа што за разлика од луѓето, кои знаат од кај им доаѓа болката, кај милениците не е така.milenik

Знаци кои укажуваат дека миленикот трпи болка:
-Необично вознемирен или воопшто не реагира.

-Цвили, завива или константно мјаучи.

-Се гризе сами и луѓето околу себе.

-Искажува некарактеризирано однесување, премногу е агресивен или потчинет.

-Има проблеми со исхраната или спиењето.

-Бара премногу внимание повеќе отколку порано.

Доколку се сомневате дека миленикот е во болки веднаш контактирајте го ветеринарот.

Comments are closed.