Диета од која буквално ќе се стопите за 72 часа

Оваа диета се држи само 72 часа, а секое продолжување и пречекорување на времето може да биде контрапродуктивно.Slim woman pulling oversized jeans. Weight loss concept. Isolated on white

Експресната диета е одлична на кратки патеки, особено по долг период на обилна исхрана и кога сакаме да престанеме со лошите навики на кои се предаваме за време на празниците.

Оваа диета значајно ја ограничува количината на храна која се внесува и според тоа доаѓа до благ дефицит на витамини и минерали што би требало да се надоместат со соодветни суплементи.

Циклусот може да го повторите по 4 дена.

Прв ден

Појадок:

Едно парче интегрален леб

една шолја полномасно млеко

Ручек:

300 gr пире од компир

Шолја чај (зелен, црн, тревкаст)

Вечера

250 gr салата направена од варени компири, јајца и маслиново масло

Шолја чај (зелен, црн, тревкаст)
Втор ден

Појадок

Една шолја полномасно млеко

Ручек

200 g пире од компири

100 g салата од зеленчук (по можност сезонско и мешано)

Шолја чај (зелен, црн, тревкаст)

Вечера:

Еден свеж домат

Шолја чај (зелен, црн, тревкаст)
Трет ден

Појадок

Едно парче интегрален леб

Една шолја црно кафе (без шеќер)

Ручек:

300 g пире од компир

Шолја чај (зелен, црн, тревкаст)

Вечера:

250 g салата од варени компири и јајца со маслиново масло

Шолја чај (зелен, црн, тревкаст)

Comments are closed.