Потполно природен пијалок со кој ќе изгубите до 15 килограми за 21 ден

За 70 години низ нашите црева ќе поминат околу 100 тона храна и 40.000 литри течност од кои во стомакот и цревата можат да се наталожат и до 15 килограми токсични отпади.kefir

За фактот дека вашите црева се нечисти сведочат честите запеци, нарушениот метаболизам, дијабетесот, прекумерната или недоволната тежина, болестите на бубрезите и црниот дроб, болестите со слухот и видот, лошата состојба на кожата, косата и ноктите, како и други болести од артритис до рак.

Со помош на клизма може да се прочисти само мал дел од дебелото црево, односно 40/50 сантиметри, а третманот на перење на цревата со помош на специјална апаратура е многу скап, долготраен и не е безопасен за цревната микрофлора.

Поради тоа се препорачува овој напиток наречен кефир. Бројките звучат неворојатно, но сепак се вистинити.

Конзумирањето на една до три лажици брашно од ленено семе во рок од три недели може потполно да го исчисти дебелото и тенките црва од долгогодишниот слуз, фекалните наслаги и паразитите, притоа целосно зачувувајќи ја цревната микрофлора.

Оваа метода овозможува брза нормализација на тежината и согорување на масните наслаги. Позитивно влијае на регулирањето на липидниот метаболизам. Брашното од ленено семе може да ги апсорбира и елиминира токсините во организмот и да го намали нивото на холестерол во крвта.

Овој лек ќе ви помогне доколку имате гастритис, колитис, чир на желудник и на дванаесетпалечното црево, болести на уринарниот тракт, цистит, пиелонефрит, прекумерна тежина, како и нарушен метаболизам.

Наместо појадок, три седмици конзумирајте ја оваа смеса:

Прва седмица: 1 лажица ленено брашно помешано со 100ml кефир

Втора седмица: 2 лажици ленено брашно помешано со 100ml кефир

Трета седмица: 3 лажици ленено брашно помешано со 150ml кефир

Ако ви е проблем да најдете ленено брашно, купете ленено семе и ситно сомелете го. Немојте да правите резерви за повеќе денови. Најдобро е доколку секое утро си подготвувате свежа порција.

Задолжително пијте по 2-3 литри вода на ден.

Чистењето на цревата на овој начин можете да го практикувате еднаш годишно, а доколку го практикувате точно 21 ден, резултатот од 15 килограми помалку на бројчето од вагата ќе биде неверојатен!

Comments are closed.