Се чистеше отпадот на улицата „Боро Поцков“

<p>Во рамките на големата акција „Еко фронт – Чиста да ни е“, која што се спроведува во организација на општина Струмица и ЈПКД „Комуналец“, денеска се чистеше отпадот фрлен покрај контејнерите на улицата „Боро Поцков“. Иако контејнерите не биле полни, некои граѓани разновидниот отпад наместо во нив го оставале околу нив. Општина Струмица апелира до граѓаните да престанат со создавање на диви депонии и комуналниот и градежниот шут, како и разновидниот отпад да не го фрлаат на насекаде по јавните површини.60153192_2870306136343514_8193695499274944512_n 60225536_2870306153010179_311531510035382272_n 60402105_2870306133010181_4667955712117178368_n 60492141_2870306229676838_7466248418675916800_n

Comments are closed.