Колку вода треба да пиеме дневно според тежината?

Сите знаеме дека основата на совршено тело и здравје е водата. А една од најчестите грешки е пиењето на премалку вода или илузијата дека таа може да биде заменете со некој други течности. Но од колку точно вода дневно има потреба нашиот организам? Тоа зависи од нашата тежина.voda-kilogrami

За да дознаете која е најприкаладната доза за вас, ви нудиме да ја погледнете табелата на горната фотографија, по која ќе се ориентрирате најлесно и точно.

Comments are closed.