Шефот на делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија Самуел Жбогар, ја посети Струмица.

Во рамките на кампањата „ЕУ за тебе“, шефот на делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, Самуел Жбогар, ја посети Струмица. На дебатата која што се одржа во средното општинско училиште „Јане Сандански“, евроамбасадорот Жбогар и учениците разговараа за Европската Унија. По дебатата, со градоначалникот Коста Јаневски ја посетија градинката во градскиот парк која што е реконструирана во рамките на проектот „Еко градинки за одржлива иднина“ финансиран од ЕУ, а во рамките на програмата за прекугранична соработка меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија. Оваа градинка е само еден од дваесетината проекти кои што општина Струмица ги има реализирано со средства од европските фондови.
Во попладневните часови евроамбасадорот Жбогар и градоначалникот Јаневски го посетија и манастирот во Вељуса.53548540_2046758295377590_2944337790944411648_o 53685700_2046758455377574_5321685335552294912_o 53814305_2046758215377598_6087530415915008000_o 53921551_2046758245377595_6332945512928378880_o 54214896_2046758428710910_3558555158365339648_o 54278395_2046758372044249_4521039054313095168_o 54279630_2046758495377570_3544249906497585152_o 54518278_2046758378710915_16740163317137408_o 54523536_2046758252044261_4344175114267394048_o

Comments are closed.