МВР повде постапка за говор на омраза и во Струмица по тешката сообраќајна несреќа на автопатот Скопје-Тетово

МВР поведе пет постапки за говор на омраза по тешката сообраќајна несреќа на автопатот Скопје-Тетово.полиција

Според МВР, биле поднесени пет пријави за говор на омраза до јавните обвинителства во Скопје, Струмица и во Куманово на кои се работи на откривање други профили на социјалните мрежи од кои се шири говор на омраза.

Во автобуската несреќа на автопатот Скопје-Тетово, кај селото Ласкарци,  загинаа 14 лица, а 37 лица беа повредени.

Comments are closed.