Свет без ѕидови – Поетско читање во Струмица

На 09 февруари 2019 година (сабота), со почеток во 20:00 часот во Jazz club ДЕПО, Здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица” во соработка со Светското поетско движење (World Poetry Movement) се приклучуваат на новата глобална акција „Свет без ѕидови” и со тоа ја мапираат Струмица како дел од градовите во светот кои ја подржуваат оваа иницијатива и самото меѓународно поетско движење. кавер www

 

Македонија е учесник во ова движење со организација на два поетски настани во Скопје и Струмица. На настанот во нашиот град ќе настапат: Сузана Мицева, Ѓорги Калајџиев, Вања Изова Велева, Стефчо Стефанов, Наташа Василевска – Трајчевска и Митко Гогов (модератор).

Comments are closed.