Мали непослушни тајни кои ќе ви го разубават денот

Современата жена секојдневно се соочува со стрес и проблеми, а мали ситници се доволни да се избориме со тоа. Жените се обидуваат да бидат совршени 24/7. Совршени на работа, совршени во домот, совршени мајки, совршени партнери… Но, со цел да се релаксираат и да ја заборават напнатоста и притисокот, жените се впуштаат во исполнувањето на своите мали тајни.sexy-girl

Со неодамнешно британско истражување било откриено дека многу дами на позадината на својот компјутер или телефон имаат фотографија на секси пејач или актер кој ја вжештува нивната имагинација. Исто така жените често имаат сексуални фантазии во кои водат љубов со некој кого го познаваат.

Расположението секогаш се подобрува со шопинг, па жените често одлучуваат да се почестат со ново парче облека доколку денот им бил посебно тежок, а потоа ќе кажат непотребна лага со која ќе објаснат дека не го купиле тие или пак дека го пронашле на попуст.

Голем процент од нив се впуштаат во невин флерт, доколку веруваат дека со таквото кокетирање би имале некаква корист.

Сето ова има терапевтска улога во животот на жената. Иако звучи необично, овие нешта навистина успеваат да го оттргнат стресот од женските мисли и да ја направат жената барем малку посреќна и позадоволна.

Comments are closed.