Направи сама: Фризура со цвет од плетенки

Оваа интересна фризура изгледа многу симпатично, а можете да ја направите за само 5 минути.1-napravete-frizura-so-cvet-od-pletenki-www.kafepauza.mk_

Откако ќе ги поминете првите основни чекори, од двете страни на лицето земете по еден прамен, сплетете ги во плетенки и позади спојте ги со помош на ластиче.

2-napravete-frizura-so-cvet-od-pletenki-www.kafepauza.mk_ 3-napravete-frizura-so-cvet-od-pletenki-www.kafepauza.mk_

Расплетете го долниот дел од плетенките и од прамените сплетете една плетенка, но не затегајте ја премногу. Со прсти раширете ја едната страна од плетенката (онаа што би ја креирала надворешната страна на цветот). Потоа плетенката завртете ја во форма на цвет и прицврстете ја со тенка шнола која ќе одговара на вашата коса.

4-napravete-frizura-so-cvet-od-pletenki-www.kafepauza.mk_ 5-napravete-frizura-so-cvet-od-pletenki-www.kafepauza.mk_

Comments are closed.