Градоначалникот Коста Јаневски му го честиташе освоениот бронзен медал на Димитар Џорлев

Градоначалникот Коста Јаневски, денеска, лично му го честиташе освоениот бронзен медал на Светската олимпијада по природни науки IJSO 2018 на Димитар Џорлев ученик во средното општинско училиште „Јане Сандански“. На средбата, Џорлев ги пренесе своите впечатоци за натпреварувањето на оваа престижна олимпијада, а градоначалникот Јаневски ја потврди неговата и заложбата на општина Струмица за поддршка на сите талентирани ученици затоа што тие се најдобрите промотори на Општината во светот.50576450_1979924665394287_1966445996174999552_n
Димитар Џорлев беше дел од тимот на Македонија на 15-та Меѓународна јуниорска олимпијада по природни науки (физика, хемија и биологија) во Габороне, Боцвана Африка. Оваа олимпијада е една од 13-те најзначајни натпреварувања во светот на која учествуваа ученици од целиот свет во исклучително тешка конкуренција, а Џорлев освои бронзен медал што претставува многу голем успех. Димитар Џорлев сега се подготвува за селекционен натпревар за Европското првенство по физика на кој ќе земат учество најдобрите дваесетина ученици од државата.50735943_1979924585394295_408346403669016576_n 50638567_1979924618727625_1444348886909976576_n

Comments are closed.