Градоначалникот Јаневски меѓу граѓаните на празникот Богојавление -Водици

На денешниот голем празник Богојавление – Водици, градоначалникот на општина Струмица Коста Јаневски присуствуваше на фрлањето на светиот крст во водите на базенот Аквариус во Струмица. Тој на најбрзиот меѓу најхрабрите кои влегоа во осветените води на базенот и го фати крстот, му подари Крст реликвијар од локалитетот „Цареви кули“ и му посака здравје и среќа во текот на годината.DSC_2729 DSC_2748 DSC_2754 DSC_2759

Comments are closed.