Утре во 12 часот Светиот Крст ќе биде спуштен во осветените води на градскиот базен ” Аквариус”

Точно напладне,  струмичани ќе се обидат да го пронајдат Светиот крст во осветената вода на градскиот базен „Аквариус’’ по повод големиот христијански празник Богојавелние – Водици.47590_499598960156687_830096482_nПронаоѓањето на Светиот Крст означува благослов и среќа во текот на целата година бидејќи човекот се сооединува со Христос.

Comments are closed.