Прогласени најдобрите творби од распишаниот конкурс посветен на заштитниците на градот

Во библиотеката „Благој Јанков Мучето“, денеска, беа прогласени најдобрите творби по распишаниот конкурс посветен на заштитниците на градот „Св. 15 Тивериополски свештеномаченици“. Во сите три категории пристигнале вкупно 40 литературни творби.
Во првата категорија – ученици од 6 до 9 одделение, првото место го освои Ивана Милева ученичка во 6 одделение од основното општинско училиште „Видое Подгорец“, второто место му припадна на ученикот од 8 одделение Тиме Крстев од истото училиште, а третото место Дијана Георгиева, ученичка од основното училиште „Гоце Делчев“ од Вељуса.
Во категоријата на средни училишта, првото место го освои Александра Атанасова од средното општинско училиште „Јане Сандански“ од Струмица, а во категоријата возрасни учесници првото место го освои Емилија Карафилоска од Охрид, второто Наташа Цоневска – Лазарева од Струмица, а третото Славица Цветкова од Кочани.1 48084974_1918262764893811_6887717371876737024_o 48364234_1918262781560476_4663939775961497600_o 48368186_1918262948227126_9034955845963612160_o

дое Подгорец“, второто место му припадна на ученикот од 8 одделение Тиме Крстев од истото училиште, а третото место Дијана Георгиева, ученичка од основното училиште „Гоце Делчев“ од Вељуса.
Во категоријата на средни училишта, првото место го освои Александра Атанасова од средното општинско училиште „Јане Сандански“ од Струмица, а во категоријата возрасни учесници првото место го освои Емилија Карафилоска од Охрид, второто Наташа Цоневска – Лазарева од Струмица, а третото Славица Цветкова од Кочани.

Comments are closed.