Џио Струмица го декласираше Борец во втората фаза

Џио Струмица запиша убедлива победа над Борец од Велес со 3:0 во сетови, во 1. коло од Втората фаза – 1 од Првата државна лига, со што ја оправда фавортиската улога.

Џио Струмица - Борец Велес

Домаќините во Спортската сала „Парк“ првиот сет го добија со 25:15, додека во вториот гостите пружија поголем отпор, но, немаат сили за изненадување и истиот го загубија со 25:20. Со третиот сет кој заврши со 25:17, Џио ја потврди својата доминација и моќ.

 

Comments are closed.