Афоризми на Ацо Ѓоргиев, дел 15

Оној кој се расфрлал со зборови, подоцна не ќе успее да си ги собере мислите.

 

Секоја жена си е ковач на сопствената среќа.
Треба само да умее добро со чукот.

 

Лесно се препознава волкот во јагнешка кожа.
Не пасe трева.

 

Во светот на животните Човекот е ѕвер.

 

ЌЕ дојде Nokia, ЌЕ дојде BMW, ЌЕ дојде Carlsberg…
Сите Ќе дојдат, само ние ќе си заминеме.

 

Перо и Мара си ветија силна, машка љубов.
А потоа Мара испадна педер.

 

Човековата судбина и неговите желби, чекорат по различни патеки.

 

Кога човек ќе се изгуби себе си, армија трагачи не ќе можат да го пронајдат.

 

 

 

Comments are closed.