Совети како да ја зголемите вашата тежина

За оние луѓе кој што се премногу слаби и сакат да дојдат до идеалната телесна тежина тогаш и препорачуваме неколку совети за да ја зголемат телесната тежина.

Оние кој што се слаби и сакат да ја покачат телесната тежина прво што ќе треба да направат е да почнат дневно да внесуваат 500 kcal повеќе од вообичаеното, за да може да има позитивни ефекти.

Состојките кој што би требало да ги внесувате за да постигнете позитивен ефект односно да ја зголемите вашата телесна тежина се следниве: бисквити, белиот леб, тестото од белото брашно, сите видови на месо, мајонез, јајца, компир, грав, грашок, свежи салати, ореви, лешници… (мед и џем но не на празен желудник), исто така редовно да пиете сокови, чоколадно млеко.

[sociallocker]

Се препорачува и да вежбате, бидејќи вежбањето претставува еден од најздравите начини за да ја зголемите вашата телесна тежина. Кога целото оваа ќе го составите, и правилно користете ќе дојдете до посакуваната тежина.

[/sociallocker]

Автор: Александар Ванев

Comments are closed.