Неколку позитивни работи за гравот кој што можеби не сте ги знаеле

Гравот е одличен извор на железо, минерал кој го пренесува кислородот од белите дробови до клетките низ нашето тело.

Бидејќи телото не може да апсорбира исто количество железо преку растителната храна, како што може преку говедското или пилешкото месо, комбинирајте го гравот со храна богата со витамин Ц, за да го зголемите нивото на апсорпција на железо. Гравот е исто така богат со растителни влакна, кои помагаат за регулација на нивото на холестерол во крвта.

Comments are closed.