ЗАЕВ: Оваа манифестација, меѓу 7-те најатрактивни во светот е уште еден доказ дека градиме мостови на соработка со Европа и светот

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев синоќа се обрати на приемот организиран од градоначалникот на општина Стумица, во чест на овогодинешниот Струмички карневал 2018.

DSC_6546-Ја правите голема оваа манифестација којашто оваа година е меѓу 7-те најатрактивни зимски настани во Европа и на листата на 20-те најдобри улични карневали во светот, рече премиерот Заев, кој им посака топло добредојде на гостите во Струмица од земјава и од светот.DSC_6545

 

Премиерот Заев се заблагодари за присуството на Струмичкиот карневал на претседателот на Интернационалниот борд на директори на Европската федерација на карневалски градови, на членовите на бордот, на претставниците на Владата, на локалните самоуправи, на претставниците на збратимените градови, на карневалските групи од земјава и светот: Аруба, Германија, Словенија, Хрватска, Србија, Црна Гора, Бугарија Албанија, на претставниците на дипломатскиот кор во земјава, на членовите на Советот на општина Струмица и на струмичкиот градоначалник.

DSC_6650

-Овој наш Карневал претставува мост на соработка помеѓу нас и евроските градови и пошироко во светот, а преставува и доказ дека градиме мостови на соработка преку културата и традицијата со сите градови, рече премиерот Зоран Заев во обраќањето на приемот, во чест на Струмичкиот карневал 2018.DSC_6494 DSC_6764 DSC_7334 DSC_7359 DSC_6859 DSC_6798 DSC_7427

Comments are closed.