Општина Струмица ја потврди поддршката на социјално загрозените семејства

Градоначалникот Коста Јаневски денеска подели прехранбени пакети на социјално загрозени семејства од општина Струмица. Овој хуманитарен чин пред новогодишно – божиќните празници го реализираа Банката за храна Македонија, општина Струмица и Организацијата на жени од Струмица. Во просториите на домот на АРМ беа поделени околу два тона повеќе видови прехранбени производи. Струмица е единствената општина во Македонија која пет години по ред од својот буџет одвојува средства за набавка на прехранбени пакети на сиромашните семејства.1 (4) 26063696_1503481786371913_6927240376115622046_o 26165958_1503481876371904_1636357864803553471_n 26167665_1503481743038584_1391598819789169913_n

Comments are closed.