Второто прскање против комарци ќе се изврши на 22 јули

Согласно договорот за авионско прскање против комарци и утврдената динамика, второто прскање ќе се изврши на 22.07.2016 година во периодот од 4,30 до 9,30 часот. Доколку, временските услови не го дозволат тоа, прскањето ќе се изврши наредниот ден на 25.07.2016 година. Се известуваат граѓаните кои имаат пчелни семејства да ги затворат во наведениот временски период.13407314_1001328853253878_2851854017282322530_n

Првото авионско прскање против комарци во општина Струмица се спроведе на 11 јуни.

Comments are closed.