Вечерва во НУЦК Антон Панов кино-проекција на играниот филм „ЗБОР“

Вечерва, во НУЦК „Антон Панов“ – Струмица, со почеток во 19,30 час. ќе се одржи проекција на македонскиот долгометражен игран филм „Збор“ на Слободан Деспотовски.Sequence 01.Still004

„Наше време. Приказна за Арно, човек без закон и вера. Тој го дал својот збор дека секогаш ќе му помага на својот пријател Горди и тоа го прави на свој, крвав начин. Арно познава само еден закон – да си го одржи дадениот збор, единствено нешто по кое, според него, се разликуваат луѓето од животните.“

Режисер: Слободан Деспотовски Продуцент: Слободан Деспотовски, Дејан Илиев Монтажа: Владимир Павловски Сценарио: Слободан Деспотовски Директор на Фотографија: Дејан Димески Музика: Горан Трајкоски Сенко Велинов, Диме Илиев, Игор Стојчевски, Катерина Шехтанска, Ана Стојанова, Илбер Муртези, Ванчо Петрушевски, Гоце Тодоровски, Гораст Цветковски, Роберт Велјановски трејлер https://www.youtube.com/watch?v=2tbAraDKNmk

Comments are closed.