Претставници на општина Струмица дел од одбележувањето на меѓународниот ден на лицата со хендикеп во Банско

Денеска во заводот за заштита и рехабилитација во Банско, беше одбележан меѓународниот ден на лицата со хендикеп. На одбележувањето присуствуваа претседателот на Советот на општина Струмица, Јосиф Христов и Нела Масалковска одговорно лице за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид и степен на попреченост. Тие и оваа прилика ја искористија за разговор со лицата со попреченост сместени во заводот за нивните проблеми и ја потенцираа подготвеноста на градоначалникот Зоран Заев и општина Струмица за секаков вид на поддршка во рамките на нивните ингеренции.

12289663_900812609972170_8902528816642598675_n 12289751_900812586638839_6677367832513113871_n 12314128_900812566638841_5847265514122037262_n 12316589_900812643305500_8759851175017768878_n 12341467_900812616638836_8294259957485952311_n 12345530_900812576638840_1617488365570413048_n

Comments are closed.