УЧЕНИЦИТЕ ОД ,,ЈАХЈА КЕМАЛ” ВО БОРБА ПРОТИВ РАКОТ НА ДОЈКАТА

Да ги поддржиме борците во борбата против ракот на дојката, да им се восхитуваме на преживеаните, да им одадеме почест на изгубените и никогаш да не престанеме да се надеваме – порачаа денеска учениците од приватното средно училиште ,,Јахја Кемал” во Струмица.

Преку богата трпеза од благи и солени специјалитети приготвени од самите ученици беше испратена пораката за почит кон оние кои го имаат преживеано ракот на дојката како и оние кои ја изгубиле битката со него.

Манифестацијата имаше хуманитарен карактер. Средствата собрани од изложбата на храна, ќе бидат донирани во Фондот за борба против рак на дојката.

10953385_10153736423203112_7817042368726009631_n 11254312_10153736420913112_3387292239849315190_n 11666036_10153736421158112_781921867733761195_n 12065679_10153736424123112_6994889363288928277_n 12074624_10153736421118112_3156021143932251750_n 12079091_10153736422953112_454076008324590463_n 12079261_10153736421143112_9037761534279139142_n 12079261_10153736424053112_6822756486851704954_n 12079453_10153736423038112_3909893904216411571_n 12088570_10153736424138112_4319253552396673589_n 12096264_10153736420848112_7967611392634036959_n 12105984_10153736422768112_4353275578985520467_n 12106912_10153736420753112_1326911546701124469_n 12107138_10153736422908112_681674880656584453_n 12108207_10153736420593112_6904936252113536917_n 12108301_10153736421603112_7093016300818796195_n 12112130_10153736422583112_2848369570107811189_n 12115884_10153736422938112_5951657192019447067_n 12118760_10153736422663112_6641158424764941668_n 12118847_10153736420953112_2613239798858322371_n 12119161_10153736421348112_2669260181583377709_n 12143310_10153736423453112_789911746776966903_n

Comments are closed.