Момчето кое исчезна во вирот, пронајдено мртво

На осумнаестогодишниот Димитар В., кој синоќа исчезнал капајќи се во вирот во село Добрашинци, констатирана е смрт.

Околу 16,00 часот вчера на м.в. „Пиперевско поле“ во атарот на с.Доброшинци-струмичко долж реката Турија, Димитар заедно со уште три лица отишле да се капат во таканареченото место „Барата“, и по некое време истиот потонал во водата.

Веднаш по пријавувањето на настанот на лице место излегле јавен обвинител, екипи на СВР-Струмица и од ТППЕ Струмица, кои извршиле пребарување низ водената површина.

Околу 21,50 часот го пронашле и извадиле на површина телото на Димитар, а од страна на лекар констатирана е смрт.

Погледнете го прилогот на Канал 5

Comments are closed.