Нема купувачи за земјоделските производи од струмичко

Струмичките земјоделци деновиве не знаат што им се случува. Револтирани се, разочарани и нервозни, затоа што немаат пласман на земјоделските култури, пред сѐ на раноградинарските, а притоа и откупната цена рапидно им паѓа. Иако се на почеток на производствената сезона, сепак тешко ги пласираат производите, а на самиот почеток доматите се откупуваат на големо за 25 денари за килограм, краставиците за 3-4 денари за килограм, а зелката веќе никој не ја откупува.

05

повеќе на Нова Македонија 

Comments are closed.