СОУ „Јане Сандански’’ освои златен медал на натпреварот во Грузија

Проектот „Соларен панел за 10 евра’’ на Средното општинско училиште „Јaне Сандански’’ освои златен медал на Меѓународниот натпревар ’’The International Young Inventors Project Olympiad’’ во Грузија.

Capture

Од вкупно 114 пријавени проекти од 34 земји од светот , проектот на струмичката гиманазија беше одбран како најдобар изум поради високата ефикасност, прилагоденост кон околината и ниската цена.

gimnazija zlaten medal 014

„Соларен панел за 10 евра ’’ за два месеци ги изработија ученичките од трета година – Ана Тодорова, Сања Дамјанска и Ана Чукарска со професорот Трајче Милков.

gimnazija zlaten medal 017

СОУ „Јане Сандански’’ на овој меѓународен натпревар учествува прв пат.

Comments are closed.