Успешно учество на струмичките карневалисти во Будва

Струмичкиот карневал го оствари своето учество на тринаесетиот „Будвански карневал’’ кој се оддржа од 1 – 3 мај во Будва, Црна Гора. Струмица ги преставија карневалските групи од средните општински училишта  „Димитар Влахов“ и „Никола Карев“.

DSC07493

Педесетина средношколци преставија своите креативни маски на главната карневалска вечер, за што беа оценети од организаторот, публиката и медиумите меѓу најуспешните учесници во Будва.

DSC07472 DSC07481 DSC07485 DSC07489 DSC07495

Comments are closed.