Струмичанец изршил 15 кражби за една недела

24- годишен струмичанец, со привремен престој во Велес, за една недела сторил 15 кражби. Кршел влезни врати и катанци, земал се што ќе му дојде при рака, а потоа пленот го продавал. Мета на крадецот биле и две цркви во градот.

nklПродолжил да краде од куќи и продавници. Од три куќи и една продавница одзел разна техничка стока, пари и машинска опрема. На мета на крадецот се нашол и градскиот базен. Од тука со себе зел компресор за вода и дел од инвентарот. Со овие кражби предизвикал штета од над 1.500 евра.

Повеќе на Сител.

Comments are closed.