Ограбени стан, магацин, училиште и моторно возило

Стан, магацин., училиште и моторно возило биле ограбени минатата недела во Струмица, известуваат од СВР Струмица. Предмет на напади биле пари, накит, чанта, компјутерски монитори, ТВ апарат, а направената материјлна штета во кражбите изнесува 140.000 денари.

policija prirucnik 018

Во периодот од 2 – 8 март, пријавени се три физички напади, а се случила и една сообраќајна незгода во која тешко бил повреден велосипедист.

Полицијата спровела и две акциски контроли: откривање на возачи кои управуваат возила под дејство на алкохол и и систематска контрола на сите возила и возачи во сообраќајот. Во акциите се констатирани 23 прекршоци .

Comments are closed.