Карневалската група „Звезден град’’ го воодушеви претседателот на ФЕКК

Карневалската група „Звезден град’’ синоќа доби сребрен медал по четврти пат од претседателот на Европската федерација на карневалски градови (ФЕКК), Фердинанд Ван Дер Крон.

11006421_736428113140436_7718644548810593641_n

Крон не ја сокри воодушевеноста од маската „Божествена комедија’’ која струмичката група ја подготви за овогодишниот карневал.

10999811_736427186473862_5199428955638997449_n

Маската инспирирана од античкиот период ја представија 34 членови на „Звезден град’’ кои на струмичкиот плоштад за момент ги оживееја грчките богови Посејдон, Купидон, Арес, Афродита…

Креативноста на „Звезден град’’ беше наградена и со аплауз од публиката.

11022519_736427216473859_7302011187263381160_n 11021256_736427896473791_5369226363632013112_n 11021105_736427806473800_7561574156171636324_n 11021065_736427356473845_5331750317428272451_n 11014988_736427306473850_788783743857543305_n 11014985_736427509807163_8317842448302508680_n 11013618_736427506473830_7680588761866058549_n 10991073_736427809807133_2050231877943138717_n 10985924_736427636473817_7331310882240163498_n 10676207_736427539807160_4460149025210736930_n 10644872_736427909807123_2128463839637143183_n 10408699_736427453140502_18096521730622288_n 10402514_736427459807168_2056097349677832671_n 1907564_736427403140507_8776823837428463905_n 1512415_736427763140471_8648055374569232426_n 603876_736427936473787_4973979447787641176_n 524218_736427529807161_7138788823060894031_n

1623411_736428009807113_1983523523526972949_n

Comments are closed.