Кривична пријава за костуранец поради нелиценциран Windows

СВР Струмица поднесе кривична пријава против Г.С.(41) од с. Костурино, струмичко, за сторено кривично дело „повреда на авторско право и други сродни права“.

На 19 декември , при извршена контрола во правно лице чиј сопственик и управител е пријавениот е констатирано дека има поставено три компјутери на кои има инсталирано оперативен систем „Windows“ за кој не поседувал лиценца.

Comments are closed.