Изложба на цртежи „Скици 2014“ во Струмица

Во изложбениот салон на Центарот за култура „Антон Панов“од Струмица во четврток во 19 часот ќе биде отворена биеналната изложба на цртежи „Скици 2014“.

Координатор и организатор на изложбата е НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово.

На оваа изложба ќе учествуваат академсктеи сликари Момчило Аврамовски, Борис Кукуњавски, Трајко Тошевски, Александар Симоновиќ – Симо, Марија Величковска, Дејан Арсовски – Бабата, Зоран Арсовски – Бабата, Далибор Крстевски и Наташа Петковска. 

 

Плусинфо

Comments are closed.