Струмичките гимназијалци најдобри во женски фудбал и машка кошарка

Ученичките од СОУ „Јане Сандански’’ го зазедоа првото место на ниво на Струмица на натрпеварот во женски фудбал што се одржа по повод патронатот на градот.
Исто така, и машката кошаркаска екипа на гимназијалците го освои првото место на натпреварот со совладувањето на екипа на СОУ „Никола Карев’’ со резултатот 53:26.


Натпреварите по повод Светите петнаесет тивреиополски свештеномаченици се одржа на 10 и 11 декември во Средното општинско училиште „Никола Карев’’

Comments are closed.