Двесте бомби излегоа од земја во струмичката касарна

Дирекцијата за заштита и за спасување само во Струмичко за еден месец нашла над 400 артилериски гранати тешки осум тони и двесте рачни бомби од Првата светска војна.

Во текот на една недела, пиротехничарот Ефтим Митев има по три интервенции за ископување стари пиротехнички средства, во регионот на Струмица, Валандово, Гевгелија, Богданци, Дојран, Ново Село и Берово.

Повеќе на НоваМакедонија

 

Comments are closed.