Полицијата проверува во кои струмички објекти се пуши

Покрај Неготино, Скопје, Кавадарци, Берово и Охрид, Струмица е еден од градовите во кој полицијата проверува во кои угостителски објекти се пуши, пишува Телеграф.мк.

Во Струмица се проверени пет објекти при што се констатирани прекршоци на едно правно и двe физичка лица спрема Законот за заштита од пушење. Во акцијата, УЈП констатирала и непочитување на законот и во два угостителски објекти.

Comments are closed.