Манојло Ристиќ од Србија е победникот на рели крос во Струмица

Минута и дванаесет секунди е најдобриот резултат за поминување на патеката со теренско возило на Меѓународниот рели крос што се одржа во Струмица. Специјалната награда ја доби Манојло Ристиќ од Србија, а признанието му го додели градоначалникот Зоран Заев.

reli kros 118_800x531

Второпласиран е Македонецот Панчо Чупароски (01:17) додека  третопласираниот е Србинот Милан Милановиќ (01:18).
Во категорија на жени возачи,најбрза беше Србинката Милица Ристиќ која за минута и триесет секунди ја помина патеката долга 1200 метри. На второто место е Елизабета Павливска (01:46) и трето место Ивана Манчева (01:55)

reli kros 095_800x531
Во категорија на автомобили, најбрзиот возач беше Митко Поп Иванов (01:22), потоа Бранко Велковски (01:23) и Миле Кољушков (01:26)
Во категорија на олдтајмери првопласиран е Зоран Мазновски (01:29), на второто место се наоѓа Далибор Даневски (01:31) а третото место го зазеде Драги Петрушевски (01:33).

reli kros 104_800x531

На Меѓународното рели крос што за прв пат се одржа во Струмица, учествуваа 36 натпреварувачи од Србија, Македонија и Албанија.

reli kros 124_800x531 reli kros 122_800x531 reli kros 095_800x531 reli kros 104_800x531 reli kros 115_800x531 reli kros 118_800x531 reli kros 093_800x531 reli kros 088_800x531 reli kros 084_800x531 reli kros 080_800x531 reli kros 075_800x531

reli kros 067_800x531 reli kros 063_800x531 reli kros 055_800x531 reli kros 051_800x531 reli kros 049_800x531 reli kros 035_800x531 reli kros 042_800x531 reli kros 045_800x531 reli kros 036_800x531

Comments are closed.