Струмичките земјоделци бараат исплата на субвенциите до крајот на годината

Добиле решение, но не и пари

Земјоделци сведочат дека субвенциите не им се исплатени навреме, иако некои од нив добиле и решение за одобрени субвенции.
- Јас имам решение оти ми се одобрени субвенции, односно финансиска поддршка, но до денеска немам земено пари. Исто така, и поплавата кога беше лани во струмичкиот регион, во селото Моноспитово, дојдоа луѓе од Скопје. Јас имам 36 пластеници, ги запишаа, но до денеска немам добиено ниту денар. Немам земено денар за субвенции за 2012 и 2013 година, многу сум оштетен. Имам поднесено барање и за 2014 година, но досега немам добиено пари. Аплицирав за посадени: зелки, краставици, пипер и друго – вели Миле Костурски од селото Моноспитово.

Повеќе на Нова Македонија

 

Comments are closed.