Мирна недела за струмичките пожарникари

Пет интервенции ја одбележале  работната недела на Територијалната противпожарна единица минатата недела.

Најдолгата интервенција на пожарникарите била во селото Доброшинци каде два часа и четириесет минути гаснеле запалена трева и отпад, додека најкратко интервенирале  на отварање на заклучен стан – 27 минути.

Comments are closed.