Вечерва ќе биде откриен споменикот на Гоце Арнаудов

Со свечена церемонија која ќе почне вечерва во 20 часот, во малиот градски парк во Струмица ќе биде откриен споменикот на великанот на македонската народна музика, Гоце Арнаудов. Идејното решение е на академскиот скулптор, Митко Тошев, а споменикот го подига општина Струмица.

Comments are closed.