Струмичани во уште една крводарителска акција

Граѓаните на општина Струмица на 6 август учествуваa во крводарителска акција.

Акцијата беше организирана од страна на ОО Црвен крст Струмица во соработка со Службата за трансфузиона медицина.

„Одзивот беше одличен ако се земаат во предвид високите температури и летните одмори. На наше огромно задоволство беше тоа што на оваа акција крводарителите беа претежно млади луѓе’’ – вели Заге Каменчева од Црвениот крст – Струмица.

Comments are closed.