Ликовни уметници: Амбиентот под отворено небо е наша инспирација

Разговор со дел од годинашните 10 учесници на ликовната ОПЕН фест колонија кои ќе бидат единствените со претходно искуство на овој настан.

Марија Јанушева зборува за своето трето учество на колонијата, инспирацијата, нејзините почетоци. Тања Руменоска и Ангела Тушева го споделуваат своето искуство и импресии од минатата година со радост за можноста да придонесат на најголемото случување во Струмица преку својот талент.

Comments are closed.