Црвен крст доби награда за проектот „Чекор кон подобар живот’’

Црвен крст на Република Македонија додели награда на Црвениот крст – Струмица за успешно спроведување проектот „Чекор кон подобар живот’’ за 2013/14 година.

Проектот „Чекор кон живот’’ е дел од ПХВ програмата која се спроведува во државата, а има за цел подобрување на животот на загрозени групи во друштвена заедница. Наградата беше доделена на Заге Каменчева, координатор на ЦХВ програма во Струмица.

Comments are closed.