Градоначалникот Заев и владиката Наум во празнична посета на цркви во Струмица

uspenie zoki 058_640x427

Градоначалникот Зоран Заев и струмичкиот владика Наум денеска ги посетија црквите Свети Димитар и Св. Петнаесет тивериополски свештеномачаници по повод празникот Успение на Пресвета Богородица.

Со останатите верници тие присуствуваа и на празничен, посен ручек кој е карактеристичен за одбележување на овој голем христијански празник.

uspenie zoki 007_640x427

uspenie zoki 020_640x427 uspenie zoki 028_640x427 uspenie zoki 031_640x427 uspenie zoki 035_640x427 uspenie zoki 036_640x427 uspenie zoki 037_640x427 uspenie zoki 038_640x427 uspenie zoki 040_640x427 uspenie zoki 043_640x427 uspenie zoki 044_320x480 uspenie zoki 047_640x427 uspenie zoki 052_640x427 uspenie zoki 054_640x427 uspenie zoki 057_640x427 uspenie zoki 058_640x427 uspenie zoki 060_640x427 uspenie zoki 061_640x427

Comments are closed.