Нови асфалтирани улици во Сачево

Се подобруваат условите за живот во населеното место Сачево во општина Струмица. На барање на месното население асфалтирани се две улици со вкупна површина од 1.700 метри квадратни. Асфалт доби и постројката каде жителите ги чекаат возилата за превоз до градот и другите населени места. Со поставувањето на асфалтот жителите на Сачево повеќе нема да одат по улици со кал, со што и ова село станува пристојно место за живеење. Асфалтирањето е финансирано со средства од буџетот на општина Струмица.

Comments are closed.