Писмена реакција на прес на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струмица

 

По одржаниот прес на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струмица од ОО СДСМ Струмица со писмена реакција.

 

Писмена реакција на прес на ОК на ВМРО ДПМНЕ Струмица

Датум: 15.09.2012 година

Почитувани,

 

Манипулирање на јавноста – проширено и надоградено, до крај, е најверојатно новата порака со која ОК на ВМРО ДПМНЕ ќе настапи на следните локални избори.

Очајот и паниката во која се наоѓа ВМРО ДПМНЕ си го прават своето, свесни за изгубената подршка од граѓаните, со последните сили на безобразен начин се обидуваат да ќарат ситни политички поени.

Наместо да се потрудат да му помогнат на народот во решавањето на секојдневните проблеми, да му го олеснат животот, упорно го туркаат назад.

Огромната сиромаштија со која граѓаните се среќаваат секојдневно, неизвесната егзистенција и опстанок, натрупаните проблеми во здраството, клекнатата економија, зависноста од кредити, очигледно не претставуваат приоритети за решавање на оваа влада.

Малтретирањето и манипулирањето на граѓаните од страна на ВМРО ДПМНЕ стана секојдневие.

Повеќе од очигледна е паниката и стравот во нивните редови.

Господа од ВМРО ДПМНЕ,

Граѓаните секојдневно гледаат, секојдневно чуствуваат кој им помага а кој ги манипулира, кој им ги решава проблемите а кој ги замајува.

Манипулирањето и замајувањето не Ви поминува кај Струмичани.

 

ОО СДСМ Струмица

Comments are closed.