Положување цвеќе за Денот на ослободувањето на Струмица

Со пригодни свечености, во Струмица денеска се одбележи 68 години од ослободувањето на градот од фашистичкиот окупатор.
Пред споменикот на Револуцијата во градскиот парк цвеќе положија претставниците на политичките партии,а на присутните со пригоден збор им се обрати градоначалникот Зоран Заев.
Денот на ослободувањето на градот беше одбележан и со засадување дрвце на пријателството во градскиот парк.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.269668376483081.62325.261733853943200&type=1

Comments are closed.